Wol


FABRIC & CARE:
WOL

In de collectie van Mart Visser vind je ook items vervaardigd van wol, zoals heerlijke wollen truien en vesten. Wol gebruikt in kledingstukken van MARTVISSER.NL is afkomstig van schapen. Kleding van wol is zacht, comfortabel en kreukvrij.

FABRIC

De zachte dunne haren van de schapen worden gebruikt voor het maken van vezels en garens. Wol heeft prachtige eigenschappen; zacht, houd je warm en kreukt amper. Wol heeft een isolerende eigenschap, de koude lucht komt er niet doorheen.

Wol is uiterst gevoelig voor pilling/pluizen. Pillen zijn kleine bolletjes die boven op de stof liggen. Deze bolletjes ontstaan door wrijving van de stof. De vezels van de stof wikkelen zich als het ware om elkaar heen. Dit gebeurt zowel tijdens het dragen van de kleding of tijdens het wassen van de kleding. Helemaal te voorkomen is het niet, maar met de juiste behandeling kan je de pilling verminderen of zelfs verwijderen. Een tip is hiervoor het gebruik van een speciaal pluizentondeuse of een kleding roller.

CARE

Wassen
Probeer jouw wollen items zo min mogelijk te wassen. Hang in plaats van direct te wassen de kleding na het dragen uit, laten luchten in de buitenlucht is voldoende. Wassen op 30 graden op een wol- of handwas programma. Was niet kouder dan 30 graden; daardoor kan de wol krimpen. Gebruik een waszak om je items te beschermen tegen het pillen. Zorg dat er geen andere kledingstukken met knopen/ritsen in de wasmachine zitten, dit kan anders beschadiging aan het kledingstuk aanbrengen of pilling veroorzaken.  

Drogen
Wollen items gelieve niet te centrifugeren. Droog wol nooit in de droogtrommel. Druk voorzichtig het water uit de gewassen wollen items, zonder te kneden en wrijven. Trek vervolgens het nog natte item voorzichtig terug in model en laat liggend drogen.

Strijken
Het strijken van wollen items wordt afgeraden. Kleine kreukels verdwijnen vanzelf met het dragen. Zitten er toch grove kreukels in je trui? Probeer deze er met stoom uit te halen.

Belangrijk
Let op! Hang je wollen kledingstuk niet op in de kast maar vouw deze. Anders rekt/zakt je wollen kledingstuk uit. In elk kledingstuk vind je een wasvoorschrift, volg deze instructies altijd op zodat je favoriete kledingstuk langer mee gaat. 

Fabric & Care