Documentaire ‘Mart Visser’

 
DOCUMENTAIRE ‘MART VISSER’
MODE, KUNST & DESIGN

Na de première in DeLaMar in Amsterdam is de documentaire ‘Mart Visser' online te bekijken.
Bekijk bovenstaand de video. Delen mag...! Klik hier.

Waar eenieder bij de naam Mart Visser direct denkt aan prachtige exclusieve avondjurken, high-end fashion, grote couture shows met een peloton aan modellen, is in deze documentaire een breder en compleet beeld van de ontwerper te zien.

Regisseur - en goede vriend - Marius Looijmans maakte zijn eerste documentaire over het leven en de carrière van couturier, vormgever en kunstenaar Mart Visser. Hij kreeg de vrijheid en mogelijkheid om alles te filmen en zijn verhaal te maken als documentairemaker om de kijker te laten zien wat het is als je de eeuwige drang hebt om te creëren. Een ware passie, met ambacht en liefde, maar ook frustratie. En natuurlijk Mart Visser zijn grote successen, zakelijke conflicten en de tegenslagen in zijn leven.  

Het resultaat is - een ruim uur durend – kijkje in het leven van Mart Visser, vol creatie, mode en kunst. Met 58 coutureshows, tientallen prêt-à-porter collecties en samenwerkingen met grote bedrijven, was het aanbod aan beeld enorm. Een ware “kill your darlings” om de juiste foto’s, films en video’s te selecteren.  

De documentaire bevat een zeer aangenaam tijdsbeeld: vanaf Mart zijn sterke opkomst en positionering begin jaren negentig tussen de gesettelde garde couturiers in Nederland; Frank Govers, Edgar Vos en Frans Molenaar tot aan nu.  De liefde en passie om een vrouw te verfraaien en haar op een voetstuk te plaatsen, toepast als een concept binnen al zijn modecreaties. En, hoe zijn carrière heel organisch een nieuwe wending krijgt…
 
In de 30 jaar waarin ik als ontwerper bezig ben, heb ik duidelijk een eigen handschrift gecreëerd. Naast Haute Couture, mijn onlineshop MARTVISSER.NL en de schilderijen en sculpturen van mijn privéwerk als kunstenaar, vormen deze drie pilaren de creatieve ondersteuning waar ik voor sta als ontwerper. 

Graag geef ik je met de documentaire 'Mart Visser' een kijkje in mijn wereld...

 

ONTDEK DE NIEUWSTE COLLECTIE VAN MARTVISSER.NL
SHOP NU