Denim


FABRIC & CARE:
DENIM

De collecties van Mart Visser staan bekend om de combinatie van modieus design en optimaal draagcomfort. Hierbij is de keuze voor materialen uiterst belangrijk. Daarom vind je in elke collectie verschillende items van hoogwaardige stretch-kwaliteiten zoals denim. Door de speciale wassingen op het denim kledingstuk is elk item uniek.

 

FABRIC

Denim wordt vervaardigd van katoen. In de stof zit een keper structuur en is er in een ruim scala in kleuren en diktes. Katoen biedt optimaal draagcomfort, voelt heerlijk op de huid en vormt naar het lichaam. Deze katoen vezels zijn grof en worden in garens gesponnen. De denimstoffen worden vaak geverfd met het welbekende indigo.

Let op: denim kan verkleuren in het zonlicht. Tevens kan (donker) denim afgeven; draag geen donker denim op witte/beige meubels.

CARE

Wassen
Jouw favoriete denim verzorg je gemakkelijk als volgt; probeer denim zo min mogelijk te wassen, door overmatig wassen kan de kleur vervagen. Het beste is om zo nu en dan in plaats van wassen denim even buiten te laten hangen om zo door te luchten. Als je denim wel wast, houdt er dan rekening mee dat het bij de eerste wasbeurt kan afgeven. Is de denim donker van kleur? Zet je denim dan voor het wassen even in een sopje met azijn. Hierdoor blijft de kleur langer mooi.

Was je denim items altijd binnenstebuiten op 30 graden, haal na het wasprogramma de natte jeans zo snel mogelijk uit de wasmachine om te voorkomen dat er vale plooien in de stof komen. Was de denim items met gelijkwaardige kleuren, binnenstebuiten wassen en laat hangend drogen.

Drogen
Droog denim niet in een droogtrommel, dit veroorzaakt krimp en slijtage. Het elasthaan in de denim kan breken door de hoge temperatuur van de droger. Hang de denim binnenste buiten om te drogen of leg uit. 

Strijken
Het strijken van denim wordt afgeraden. Voorzichtig binnenstebuiten strijken op een lage temperatuur zonder stoom.

Belangrijk
In elk kledingstuk vind je een wasvoorschrift, volg deze instructies altijd op zodat je favoriete kledingstuk langer mee gaat.

 

Fabric & Care