Viscose


FABRIC & CARE:
VISCOSE

Een groot deel van de collectie van Mart Visser bestaat uit designer items vervaardigd van viscose. Stijlvolle, soepele jurken van viscose die je van werk naar diner date draagt, mooie tops en blazers voor een krachtige kantoorlook en essentials voor in de garderobe van elke vrouw.

 

FABRIC
Viscose is een semi-organisch materiaal en de eerste kunstmatige textielvezel. Het is een zachte vezel gewonnen uit houtpulp van bomen. De houtpulp wordt opgelost in chemicaliën en wordt vervolgens gesponnen tot vezels. Deze vezels worden garens en worden zo verwerkt in een prachtige stof.

Viscose is een semi-natuurlijk materiaal. Dit omdat viscose gemaakt wordt van natuurlijke houtvezels. De houtpulp wordt opgelost in chemicaliën en wordt vervolgens gesponnen tot vezels. Deze vezels worden garens en worden zo verwerkt in een prachtige zachte stof.

Viscose is een zachte stof die veel op satijn lijkt en is kreuk- en krimpgevoelig. De stof voelt heerlijk comfortabel en zacht aan op de huid en drapeert prachtig langs het lichaam. Viscose heeft een grote luchtdoorlatendheid, neemt vocht op en draagt koel. Viscose draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt. Daarnaast drapeert viscose prachtig langs het lichaam. Het heeft een nog hoger absorptievermogen en draagt koel. Viscose is kreuk - en krimpgevoelig en niet erg vormvast.

CARE
Wassen
Jouw favoriete Mart Visser viscose item verzorg je gemakkelijk als volgt; in de wasmachine op een maximale tempratuur van 30 graden. Was viscose op een handwas- of zijdewasprogramma en gebruik hierbij een klein beetje zeep. Was jouw items binnenstebuiten en met vergelijkbare kleuren. Zorg dat er geen andere kledingstukken met knopen/ritsen in de wasmachine zitten, dit kan anders beschadiging aan het kledingstuk aanbrengen.

De eerste keer wassen van donkere kleuren viscose, kan verkleuring op andere kledingstukken geven. Was daarom de eerste keer je viscose Mart Visser items apart en binnenste buiten. Laat het kledingstuk nooit in het water staan om het doorlopen van kleuren te voorkomen. Bovendien blijft je item mooier als je wasmiddel zonder bleek gebruikt

Drogen
Om kreuken te voorkomen wordt er geadviseerd de viscose items niet te centrifugeren. Doe de viscose niet in een droogtrommel. Viscose kan kreuken zodra het uit de wasmachine komt, druk voorzichtig het water uit de gewassen viscose items, zonder te kneden en wrijven. Trek vervolgens het nog natte item voorzichtig terug in model en laat liggend drogen.

Strijken
Het is normaal dat viscose krimpt na een eerste keer wassen. De natuurlijke waskrimp is ongeveer 5-7%. Strijk je kledingstuk binnenstebuiten, goed uit om het weer terug te brengen naar de oorspronkelijke vorm. Er wordt geadviseerd om viscose te strijken als de stof nog redelijk vochtig is. Stel het strijkijzer niet op de hoogste stand in, om slijtage te voorkomen.

Duurzaam Ecovera
Binnen de collectie van Mart Visser wordt er ook gebruik gemaakt van een duurzaam viscose genaamd Ecovera Viscose. De productie van EcoVero wordt uitgevoerd op de meest milieuvriendelijke manier mogelijk. Het EcoVero wat gebruikt wordt in de collectie van Mart Visser is afkomstig uit Oostenrijk. Hier zijn zij gefocust op maximale duurzaamheid en dat is onder andere terug te zien in het ‘closed-loop’ productieproces. Hierbij worden de chemicaliën die gebruikt worden om het hout op te lossen tot pulp steeds opnieuw gebruikt. Daarnaast gebeurt het bleken van de pulp 100% chloorvrij en vergeleken met de productie van viscose is er sprake van 50% minder uitstoot en wordt slechts de helft van de hoeveelheid water en energie gebruikt. Het resulterende materiaal EcoVero heeft de lichtheid, glans en de comfortabele draagbaarheid van viscose, maar dan met een minder milieubelastend productieproces.

Belangrijk
In elk kledingstuk vind je een wasvoorschrift, volg deze instructies altijd op zodat je favoriete kledingstuk langer mee gaat.

 

Fabric & Care