Katoen


FABRIC & CARE:
KATOEN
De designer items van Mart Visser zijn comfortabel, modern en gemaakt van hoogwaardige materialen
die zorgen voor een naar de lichaam accentuerende coupe.
In de collectie vind je een scala aan kwalitatieve, rijke materialen waaronder katoen.

FABRIC

Katoen is afkomstig van de katoenplant en is een natuurlijke, plantaardige vezel. Deze lichtgewicht vezel is sterk en rekt niet ver mee. Door de sterke vezel slijt katoen niet snel en jouw designer item gaat langdurig mee. Katoen laat jou niet in de steek tijdens een warme zomerdag, vanwege de luchtdoorlatendheid. De feeling van katoen is zacht en voelt heerlijk aan op de huid.

CARE

Wassen
Jouw favoriete Mart Visser katoenen blouse verzorg je gemakkelijk als volgt; op 30 graden, in de wasmachine. Het is normaal dat katoen tijdens de eerste wasbeurten krimpt. De eerste keer wassen van donkere kleuren katoen, kan verkleuring op andere kledingstukken geven. Was daarom de eerste keer je katoenen Mart Visser items apart en binnenste buiten. Laat het kledingstuk nooit in het water staan om het doorlopen van kleuren te voorkomen. Bovendien blijft je item mooier als je wasmiddel zonder bleek gebruikt: bleek gebruik je enkel voor wit katoen

Drogen
Laat het kledingstuk niet te nat drogen, maar verwijder eerst het overtollige vocht. Droog hangend en niet in de droger.
Note; de zon kan ervoor zorgen dat katoen verkleurt, laat katoen niet in direct zonlicht drogen.

Strijken
Strijk op 150-200 graden de kreukels uit jouw blouse en you’re ready to go..!
Bij gemixte stoffen, zoals katoen met viscose strijk op maximaal 110 graden.

Belangrijk
In elk kledingstuk vind je een wasvoorschrift, volg deze instructies altijd op zodat je favoriete kledingstuk langer mee gaat.

 
Fabric & Care