Change settings
Beelden aan Zee - Sculptures

 

 

Sculptures

 

Mart Visser exposeert van 9 juli t/m 2 oktober 2022 met 'Sculptures' in museum Beelden aan Zee. Bij de opening lanceert Mart een eerste kunstboek met een impressie van zijn drie ateliers en werkwijze. Lees meer

Filter

7 producten

per pagina
Filter

7 producten

per pagina

Mart Visser "Sculptures" in Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen presenteert van 9 juli tot en met 2 oktober 2022 een overzichtstentoonstelling van beeldend kunstenaar Mart Visser. Het museum toont een selectie van ruim honderd sculpturen en tachtig reliëfs, schilderijen en installaties, met een diversiteit aan abstracte koppen en gezichten. Bij de opening van de dynamische expositie 'Sculptures' lanceert Mart een eerste kunstboek met een impressie van zijn drie ateliers en werkwijze. Het Artwork boek is verkrijgbaar op www.martvisser.nl.

Mart Visser Artwork

Hoewel Mart Visser vooral bekendheid geniet om zijn werk als modeontwerper, is hij al jaren ook een gepassioneerd en multidisciplinair kunstenaar. Op intuïtieve wijze maakt hij sculpturen en schilderijen en experimenteert met formaten en materiaalgebruik. Net als bij zijn modernistische modedesign versterken structuur, reliëf, textuur en techniek het ontwerp. Uitgangspunt voor Marts beeldende kunst is een persoonlijk inlevingsvermogen en het zoeken van raakvlakken met andere kunst, die hij bewondert of hem intrigeert. Daarnaast is het ook een zoektocht naar de menselijke vorm, innerlijke integriteit of authenticiteit. Ieder werk is een reflectie van ontmoetingen. Voor Mart is zijn kunst een ode aan creatie. De kunstenaar maakt sculpturen van zware materialen, ruwe houtsoorten, stenen en ijzer; met een liefde voor oude, verweerde materialen. Hij stapelt, modelleert met het gewicht en vormt fascinerende objecten. Vervolgens worden die kunstwerken met muzikaal gevoel gegroepeerd, in een ritme, als installatie. Meer informatie over Mart Visser Artwork? Klik hier.

Exclusieve T-shirts & Shawl

Speciaal voor de overzichtstentoonstelling "Sculptures" heeft Mart Visser, naast zijn Artwork Boek, exclusieve T-shirts en sjaals ontworpen. Deze unisex items tonen een exclusief dessin van Mart zijn artwork met als kenmerk de geschilderde koppen. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. Zijn geschilderde koppen en tronies, met een sterk signatuur, kenmerken zich door een ruige en abstracte opzet, met een kleurenpalet van nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijs, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

Sidebar