Change settings
Maak Een Afspraak


What is Made To Measure

 

Made-to-measure is een prachtige benaming voor 'op maat gemaakt'.Haute couture is het in etappes vervaardigen van exclusieve en op maat gemaakte ontwerpen van een designer. In mijn salon aan de Luchtvaartstraat 1a in Amsterdam werken wij uitsluitend op afspraak om dit ambacht voor u te vervaardigen.

 Hoe werkt dit proces?

1.
U maakt een afspraak door hier te klikken of telefonisch: 020-5712020. Uiteraard kunt u ook telefonisch informatie krijgen over de mogelijkheden van uw wensen.

2.
Op deze afspraak kunt u mijn collectie die in de salon hangt bekijken en eventueel passen. Soms kiest men direct een stuk uit mijn bestaande collectie maar vaak ontwerp ik ter plekke voor u een nieuw uniek stuk naar aanleiding van de gelegenheid of uw vraag. Tijdens deze afspraak bespreken we naast het ontwerp ook van welke stof het stuk gemaakt zal worden en worden uw maten genomen door de specialisten van mijn couture atelier. Tevens plannen we een vervolg afspraak in. Het vervaardigen van een couture stuk neemt 4-6 weken in beslag waarin er minimaal 2 tussenpassen zullen plaatsvinden om het stuk perfect op maat te maken.

3.
Tijdens de vervolgafspraak vindt de eerste doorpas plaats. De coupeuse van het couture atelier heeft uw maten vertaald naar een technisch patroon. In een toile-stof (een ander soortgelijk materiaal dan de werkelijke stof) maken wij een proefmodel. Dit proefmodel passen wij op u om te zien of het ontwerp is zoals u wenst en of er technisch nog veranderingen nodig zijn alvorens het stuk definitief in de stof te vervaardigen.

4. 
De tweede doorpas: het atelier heeft de aanpassingen van de doorpas veranderd en het stuk in de uiteindelijke stof gemaakt. Dit passen wij wederom op u af om te zien waar het ontwerp nog aanpassingen nodig heeft.Hierna maakt het atelier uw stuk af en volgt een laatste afspraak om het couture stuk bij ons af te halen en eventueel het stuk nogmaals aan te passen of alles naar tevredenheid is. U bent daarna de trotse eigenaar van een exclusief ontwerp tailormade vervaardigd naar uw wensen.

PRIJS
Aangezien elk stuk uniek is kan ik u geen vaste prijs op de website laten zien. De prijs wordt bepaald aan de hand van het ontwerp en de materiaalkeuze. Sommige materialen vragen meer tijd in de verwerking in combinatie met het ontwerp. Als u op onze haute couture site een ontwerp ziet dat u aanspreekt en op maat vervaardigd wilt hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de salon. Als u een omschrijving en wensen doorgeeft dan kunnen wij u alvast een indicatie geven van de prijs. Door maatvoering en keuze van het materiaal kan ieder ontwerp verschillen in prijs.

test

Sidebar