Headlam


Mart Visser lanceert een collectie couture gordijnen

Na het succes van de 'Mart Visser Carpets' zet de couturier en kunstenaar zijn passie voor het interieur door met een complete lijn raamdecoratie. Mart Visser heeft de nieuwe collectie ontworpen in samenwerking met Headlam, leverancier voor de woninginrichting. Onder het label 'Mart Visser Designs to Decorate' wordt een keuze geboden uit elegante stoffen voor gordijnen en raamdecoratie.   

Als opvolging van het succes van de vloerkleden collectie Mart Visser Carpets werd in september 2018 de interieurstoffen collectie “Designs to Decorate” gelanceerd. In samenwerking met couturier Mart Visser is deze lijn luxueuze interieurstoffen ontwikkeld en inmiddels uitgegroeid tot een serie van 48 stijlvolle items. Allen met een uitgesproken Mart Visser stijl. Inspiratie voor deze items haalde hij onder andere uit zijn Artwork, maar ook het gebruik van specifieke structuren en materialen uit zijn couture lijn waren een bron van inspiratie.

   
 
 
 
 
 
“De mix & match trend in de mode heb ik toegepast bij de samenstelling van de interieurstoffen collectie. De stofsoorten en materialen zijn op elkaar afgestemd, met veel variatie in structuren. Het uitgebalanceerd kleurenpalet laat naturel- en aardetinten zien, vervagende banen in ton-sur-ton gradaties voor de subtiele transparant items en grove uni’s. Dat de gehele collectie ‘groen’ geproduceerd is volgens hoogstaande normen en waarden, maakt mij heel trots.” 
 

De unieke en veelzijdige collectie staat voor klasse, souplesse en hoogwaardige materialen. De exclusieve interieurstoffen zijn duurzaam geproduceerd, met respect voor het milieu. Prachtige uni’s, rijke jacquards, verfijnde inbetween doeken met grafische vormen en ook verduisterende gordijnstoffen ontbreken niet. Voor de designs heeft Mart Visser zich laten inspireren door de stoffen van zijn Haute Couture collecties en schetsen voor zijn abstracte schilderijen, sculpturen en installaties.

Mart Visser: "De mix & match trend in de mode heb ik toegepast bij de samenstelling van de gordijncollectie. De stofsoorten en materialen zijn op elkaar afgestemd, met veel variatie in structuren. Het uitgebalanceerd kleurenpalet laat naturel- en aardetinten zien, vervagende banen in ton-sur-ton gradaties voor de subtiele transparant items en grove uni’s. Ook zijn er poedertinten in zowel rose als grijs/blauw tonen. Dat de gehele collectie 'groen' geproduceerd is volgens hoogstaande normen en waarden, maakt me heel trots."

  
Luxueus met een gevoel van veiligheid.
Ken je dat heerlijke gevoel wanneer je een mooi hotel binnenloopt waar je direct geïnspireerd wordt door rijke materialen en smaakvolle decoratie? Deze nieuwe collectie Mart Visser “Finest FR Fabrics” past perfect in dat beeld. Ook thuis willen wij verwend worden met stijlvolle materialen om ons heen die ook veilig zijn. De lancering van de Finest FR Fabrics collectie bestaat uit 10 prachtige items. Mooie luxe stoffen van verfijnde materialen met een brandvertragende functie volgens de Europese Classe 1 norm. Ook met deze items zijn perfecte combinaties te creëren, de overgordijnen matchen perfect bij de transparanten die zowel in uni’s maar ook met luxe foil prints verkrijgbaar zijn. Alle items zijn uitstekend toepasbaar voor zowel projectmatig gebruik, maar door de toegankelijk prijsstelling ook voor residentieel gebruik. Gevoel van verrijking, beleving en veiligheid, daar gaat het om!

Meer informatie