Change settings
Maak Een Afspraak

Mart Visser exposeert kunst en haute couture in
Museum aan het Vrijthof te Maastricht

Van 29 september t/m 6 november 2016 'Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y'

Begin 2016 had Mart Visser nog een succesvolle solo-expositie in Amsterdam, in het najaar komt er een vervolg in Maastricht. Gedurende vijf weken wordt tijdens de expositie Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y zijn kunst, in combinatie met hoogtepunten uit zijn Haute Couture oeuvre, tentoongesteld in Museum aan het Vrijthof.

Eind 2013 werd Mart Visser door het tv-programma 'Tros TV Show' geïnterviewd in zijn 'private hide away' te Zuid Frankrijk, alwaar een kort fragment van zijn Artwork is te zien. "Schilderen was voor mij gewoon een hobby. Iets wat ik deed naast mijn werk. Ik had er nog nooit aan gedacht om iets te exposeren. Tot Ivo Niehe opnames kwam maken voor zijn TV Show. Ik geloof dat je mij in zijn reportage een seconde of 30 ziet schilderen. Vanaf dat moment is het hard gegaan, ik krijg ik aanbiedingen uit heel de wereld. Ook van plekken waar ze mij als ontwerper niet kennen. Het gaat men echt om wat ik creëer." – Mart Visser. Anno 2016 heeft Mart dan ook al diverse exclusieve exposities in binnen- en buitenland op zijn naam staan. Met Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y is zijn werk voor het eerst in Limburg te zien.

Als modeontwerper ligt de kracht van zijn werk in de persoonlijke aandacht voor iedere vrouw die zijn Haute Couture draagt. Hij leeft zich in en vertaalt zijn intuïtieve idee voor haar naar een driedimensionale creatie. Structuur, reliëf, textuur en techniek versterken het ontwerp. Dezelfde ingrediënten past Mart Visser toe in zijn Artwork. Gezichten en koppen in de ruige en abstracte opzet zoals Visser deze schildert staan in schril contrast met zijn modernistische en verfijnde belijning van zijn haute couture. Het kleurenpalet en dynamische diversiteit aan materialen waarbinnen Visser creëert zijn de enige overlappingen met zijn collecties. Nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijzen, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y bestaat uit een persoonlijke selectie van Vissers unieke schilderijen, sculpturen en installaties. Dit alles gecombineerd met prachtige highlights uit zijn Haute Couture oeuvre van de afgelopen twintig jaar. Marts Artwork varieert van kleinere werken tot immense schilderijen van 2 bij 3 meter, maar altijd zijn het koppen. In zijn creatieproces experimenteert Visser voortdurend met verschillende formaten en materialen en gedurende de tentoonstelling is de diversiteit van zijn Artwork duidelijk te zien. Marts Haute Couture varieert in presentatie en stijl net zoveel. Net als Mart kijkt ook Erik de Jong, directeur van Museum aan het Vrijthof, erg uit naar de expositie. "Marts Artwork is ontzettend ruw en puur. Zijn Haute Couture daarentegen kennen we als verfijnd en elegant. Het contrast tussen beide disciplines en de diversiteit van Marts werk zal ongetwijfeld zorgen voor een spannende en verrassende expositie!"

Mart Visser: S.Y.N.E.R.G.Y is van 29 september tot en met 6 november 2016 te zien in Museum aan het Vrijthof. Van de opbrengst van de kunstwerken die tentoongesteld zijn en verkocht worden, wordt een gedeelte gedoneerd aan het Prinses Máxima – Centrum voor Kinderoncologie dat momenteel gebouwd wordt.

Kaarten voor de expositie zijn verkrijgbaar bij de kassa van het museum. Extra informatie is te vinden op www.martvisser.com en www.museumaanhetvrijthof.com.

Sidebar