Change settings
Maak Een Afspraak

'Mart Visser 3.0'
Visser - bij het grote publiek vooral bekend om zijn couture - toont met een imposant overzicht van schilderijen, sculpturen en installaties vooral de ontwikkeling van Mart Visser de kunstenaar. Zijn kunstenaarschap wordt weerspiegeld in immens grote gezichten, zwaar verroeste objecten en fragiele installaties.

Mart Visser pakt stevig uit. 3 totaal verschillende exposities, 3 openingen binnen 3 dagen in 3 locaties waarbij per locatie een tentoonstelling is samengesteld die qua collectie en synergie met het pand en stad uniek is. Het onderwerp 'Mart Visser 3.0' is eenduidig. Al sinds zijn academietijd schildert, bouwt en vormt Visser uitsluitend koppen, tronies, gelaatsuitdrukkingen.

Geen portretten maar vormen en associaties van het gezicht, soms expressief, dan weer vervaagd of minimalistisch neergezet. Structuur, reliëf en liefde voor oude verweerde materialen. Voor Visser is zijn werk een ode aan creatie. 'Het laten ontstaan, intuïtief, niet gehinderd door grenzen van het 2-dimensionale of voorgeschreven regels.'

De creatieve vrijheid van Mart Visser de kunstenaar voert ook de boventoon bij de invulling van zijn multi-stedelijke tentoonstelling. Geen beperking door de kunstwerken zelf maar een beleving, geïnspireerd door locatie en stad, resulterend in een unieke driedimensionale kijk op kunstimplementatie in een ruimte.

Expositie 'Mart Visser 3.0'
Locatie: Kunsthuizen Amsterdam, Leiden en Breda
Data: 12 oktober t/m  4 november 2018
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11.00 - 17.00, zondag 13.00 - 17.00
Meer informatie over de openingstijden vindt u op www.kunsthuizen.nl

Contact
Voor meer (pers)informatie:
Telefoonnummer: (+31) 020 571 20 20
Mail: jr@martvisser.nl

Sidebar