Maak Een Afspraak

ABOUT MART VISSER ARTWORK

Mart Visser (1968)

Sinds Mart Visser een potlood of penseel kan vasthouden, tekent hij hoofden, koppen en gelaatsuitdrukkingen. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. De kracht van een persoonlijkheid maakt voor hem het individu op het doek. Visser wordt geïnspireerd door zijn ontmoetingen en laat daarbij zijn intuïtie de vrije geest. Hij start met een blanco doek; niet wetende wat het gaat worden.

Zijn werk als couturier en modeontwerper gaat over het aankleden van individuele vrouwen. De kracht van zijn werk ligt in de persoonlijke aandacht voor iedere vrouw die zijn creaties draagt. Hij leeft zich in en vertaalt zijn intuïtieve idee voor haar naar een driedimensionale creatie.

Structuur, reliëf, ambacht en techniek versterken het ontwerp. Dezelfde ingrediënten past Mart Visser toe in zijn artwork, beelden, schilderijen en installaties. Zijn privécollectie in de ruige en abstracte opzet zoals Visser deze creëert staan in schril contrast met de modernistische en fijne belijning van zijn haute couture. Het kleurenpalet en dynamische diversiteit aan materialen zijn de enige overlappingen met zijn collecties. Nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijzen, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.

“Als toeschouwer omring je jezelf met de stilte die de persoon uitstraalt op een doek; je gaat er als het ware in op. Op deze manier kijk ik ook naar een persoon; de contouren, de rimpels en de vlakverdeling van het gezicht. Eén enkele wijziging van een lijn verandert al direct de blik of uitdrukking van het gezicht. De afdruk van een gezicht of juist de speling met schaduw waardoor de contouren van het gezicht maar gedeeltelijk zichtbaar zijn; pas dan wordt een beeld voor mij interessant.”

mart pag artwork

Share This:

Sidebar