Change settings
Maak Een Afspraak


Watch the show

News Flash

C O N T E M P O R A R Y C O N T R A S T
Mart Visser bezocht voor de exposities van zijn eigen Artwork vele beurzen en exposities. ‘Er is niets dat mij zo inspireert als hedendaagse kunst. En hoe je vanuit daar een vertaalslag maakt naar de toegepaste kunst van haute couture.’ De grote verscheidenheid aan beeld, kleuren en structuren op Art Miami brachten hem op de revival van geometrische blokken; de eenvoud van die vorm. Couture als versterking en ritme van de belijning. De rust van dit concept in contrast met de explosieve actionpainting prints in deze collectie, of de juist gestileerde ton sur ton schakeringen a la Rothko.
De vertrouwde stijl van Mart Visser waarbinnen hij ieder seizoen zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Mode die zijn schoonheid dankt aan het vakmanschap van kleermakers in combinatie met hoogwaardige kwaliteit aan materialen.

Silhouette
Een parade van lood strakke, lichaamsvolgende robes met A-lijn swingcoats, getailleerde jasjes in leer, zijde op fitted capri-broekjes en bijzondere ‘tulp-robes’ ontstaan vanuit moulage en de juiste V-shape voor het vrouwenlijf. Tweedelig zet de toon, ideaal als ‘mix and match-item’ binnen een garderobe. Deze trend zet door in de cocktailserie met een diversiteit aan zwarte en wijde taftzijde op kleine hand gepailletteerde tops. Ze geven deze collectie een extra ‘touch of ultimate luxury’.

Materialen
Een diversiteit aan zijdes; 4-Ply silk als favoriet, chiffon, crêpe Marocain, matka, taffeta en satin Duchesse. Juist de combinatie van deze materialen binnen één kleur geven kracht aan het ontwerp. Extreem verfijnde garens en wevingen versterken de valling én drape van de moulages in deze collectie. Maar ook super soft leer, suède en gescheurde zijdes als ragfijne structuur.
De kracht van KLEUR:
Het beeld oogt rijk en explosief. Kobaltblauw, wit en helder geel versus paars met roze en hard koraal. Peach, alle tonen roze, cyclaam, hard koraal en fuchsia groenen variërend van kiwi, zeegroen, turquoise, forrest green en aquamarijn. Een collectie vol extremen in heldere kleuren, als contrast of juist ton sur ton.

Styling
Plexiglas boxjes en enveloptassen als versterking van het Contemporary Contrast achter deze collectie. Grove en brede schakelkettingen versterken de halslijnen in deze collectie. Bijpassende en exclusief voor de collectie ontworpen strap-sandals maken de finishing touch.

Met speciale dank aan:
Persfoto’s Carin Verbruggen
Catwalk fotografie Jeroen Snijders
Hair & Make up Rob Peetoom – Vincent Langedijk & Carla Rep

Sidebar