Change settings
Maak Een Afspraak


SPRING / SUMMER 2014

F R A G M E N T E D     S H A D O W


Mijn opleiding aan de mode academie Montaigne van 1988-1992 is de basis van waar ik nu sta als ontwerper, couturier en vormgever. De lessen in zowel ontwerpen als styling komen terug op dat waar het om draait; kijken, waarnemen en observeren. Een enkel beeld uit definiëren naar alles wat je daarbinnen waarneemt, dat is wat de ontwerper in je wakker maakt. Een enkel beeld is genoeg inspiratie voor een gehele collectie;  a State of Mind.

EEN UIT SCHADUW FRAGMENTEN OPGEBOUWDE COLLECTIE , GEÏNSPIREERD DOOR DE FOTO DIE FOTOGRAAF GARTIQUE MAAKTE IN 1930.

Een zwart-wit beeld waar de hoogstaande zon een dramatische schaduw werpt v op een stenen pilaar.  Horizontalen & verticalen avant la lettre; de definitie en filosofie van een enkele foto.

De sterke en duidelijke contouren van deze schaduw vormen een krachtig en vervormd symmetrisch kader. De schaduwrand als leidraad voor de vormgeving van een zomercollectie. Mart Visser vertaalde deze belijning in een doordachte coupe, waar de kracht ligt in de tonsurton werking van zijn materialen. Gevouwen, geplisseerd, en gebouwd als sculpturen in stof. De textuur geeft het  een powerful karakter; de draagster voltooid het geheel.

De helderheid van het zomerlicht; de 'clean-cut' en uitgebalanceerde coupe vragen om stilistische materialen en duidelijke heldere kleuren. Summer Brights in al haar Candy tonen naast het zwart en helder wit en offwhite. Coral Rouge, neon pink, scarletrood, cyclaam, okergeel, kobaltblauw en een kleurenwaaier aan aquamarijnen; helder en soms faded.

Een statement in dessins; fotografische animal-prints en uitvergrote calligrafie tekens. De textuur van het water op de foto als uitgangspunt.... De hoogste kwaliteit: Caddy 4-Ply silk, zijden Matka en bourette. Meters zijden chiffon en cirkels van  plissé soleil gedragen op aal-leer en waterslang. Flinterdunne zomer suède op Iers linnen, taftzijde, crepe roman, satin duchesse met elkaar gecombineerd. Hand gepailletteerde swarovskistenen op wijde kaftans, loodstrakke corsettops of juist uitwaaierende avondrobe.

Met speciale dank aan:
Catwalk fotografie Jeroen Snijders
Hair & Make up Rob Peetoomp

Sidebar