Change settings

SPRING / SUMMER 2013

De balans tussen vernieuwing en signatuur; de kenmerken van zijn handschrift waarmee hij het couture huis in Amsterdam heeft neergezet. ‘Welkom in de wereld van Mart Visser.’ De inspiratie voor deze zomercollectie komt voort uit de gedachtegang van de createur in synergie met de valling van het materiaal. Het perfect laten zien van hoe een vrouw zijn werk draagt, een nieuwe moderne elegantie. Haar houding, beweging, en bovenal haar attitude. She rules en zijn creatie versterkt die functie. Zoals we van de couturier gewend zijn, gebruikt hij een lichaamsvolgende, vrouwversterkende en krachtige belijning. Zijn liefde voor grafische contrasten zet dat beeld kracht bij. Strak om het lijf, haar figuur erend met de mooiste materialen in de ultieme vervaardiging. De essentie van couture.

De valling van de chiffonblouse, het ruizen van de taft, de belijning van de kraag; de kracht van de 41e haute couture collectie wordt versterkt door de manier waarop de mannequins het tonen. 

KLEUR/
Shades of black; mat, donker of glanzend gecombineerd met offwhite, sand en warm goud. Nachtblauw met beige naast een explosie van heldere tonen als lime, zonnegeel, kobaltblauw, knaloranje, aquamarijn en appelgroen. Voor de avond ziet hij de zomer-schemer in zachte tonen als peach, light coral, zachtgeel en lilac .

MATERIAAL/
The refinement of fabrics; zijden organza, cool wool, flinterdunne chiffon, crêpe Marocain en fragiel kantwerk. Handgemaakte leer en suède. Taftzijdes, satin duchesse, katoenen bouclés en de fijnste linnen.

SILHOUETTES/
Lood strakke petit robes en ingesnoerde korsetjurken, tailormade broekpakken, deinende volumes, klokkende taftcoats en wijdvallende organza moulage blousons. Uit band en Swarovski ontwikkelde bodyobjecten ontworpen door Visser en vervaardigd door Odetti. In het avondbeeld zien we wijde taft heuprokken met leren en hand geborduurde pailletten tops

Met speciale dank aan:
Hilton Hotel Amsterdam
Make up show Lancôme
Haar show Rob Peetoom
Bodyobjecten Odetti
Catwalkfoto's Jeroen Snijders

Sidebar