Change settings
Maak Een Afspraak

S.Y.N.E.R.G.Y.

Met het samenvloeien van zijn Artwork en Couture ontstaat de SYNERGY waar Mart Visser naar zocht als uitgangspunt voor zijn wintercollectie 2016. Met deze twee totaal verschillende disciplines, die voortkomen uit hetzelfde creatieve brein, ontstaat een nieuwe wereld binnen zijn oeuvre als ontwerper.

De in lagen opgebouwde koppen in horizontale delen vertaalde hij in zijn Couture naar horizontale belijning en coupeverwerking. Daarnaast inspireerden de vorm en structuurtaal van zijn unieke beelden, schilderijen en installaties hem bij de keuze van de handgemaakte en luxueuze materialen. Reliëf en diepte in al haar puurheid, dunne meedeinende draden die bewegen rondom het lichaam of juist zijn vastgestikt als harnas, maken het concept tot een nieuw geheel. Het silhouet is lang, strak getailleerd met het accent op de schouderpartij, of juist zeer ruim vallend in een oversized look. Nieuwe proporties dragen zo zijn signatuur naar een andere dimensie, vrijer, losser en steeds meer uit de vorm van het intuïtief creëren.

Materialen
Mat versus glanzend, glad naast grof, structuur tegenover transparant, het contrast in materiaal versterken de SYNERGY. Details als plissé en cut out effecten tonen op subtiele wijze de belijning van het lichaam. Prachtige kwaliteitsstoffen in wol, zijde, stretch leer, lammy, suède en harde organza. Mart Visser zocht naar materialen waarmee hij om het lijf kan bouwen. Voor zijn avondserie: Zuiver zijden taffeta, flinterdunne chiffon en satijnzijde naast een stortvloed aan handgemaakte paillettenstoffen op prachtige cocktailjurken.

Kleur
Een ingetogen combinatie van kleuren benadrukken de belijning en het silhouet. Dark blue’s, de absolute favoriete kleur van Mart Visser, komen in al haar gradaties voorbij met kobalt, indigo, petrolblauw maar ook oxblood-rood en aubergine-tonen. Prachtige shades of gold en grey doorlopend naar mat zilveren materialen en donkerbrons accenten. De ‘land-scaping’ van het Artwork is vertaald naar grote grafische prints die hetzelfde gevoel weergeven als de detaillering in zijn grote schilderijen.

Met speciale dank aan:
HAAR & MAKE UP ROB PEETOOM – TEAM VINCENT LANGEDIJK EN CARLA REP
HALS-SCULPTUREN DOLORES DE JONG, i.s.m. Mart Visser
CATWALK FOTOGRAFIE JEROEN SNIJDERS, jeroensnijders@planet.nl
THE CURVE TT VASUMWEG 58, AMSTERDAM

Sidebar