Change settings
Maak Een Afspraak


Watch the show:

News Flash:

T H E   C O N F I D E N C E

A woman of grace, stature and class…

Echte kracht ligt in het karakter; soms is één vrouwbeeld de uiteindelijke inspiratiebron voor een hele collectie. Robin Wright als Claire Underwood in House of Cards zet een vrouw neer waar Mart Visser al jaren naar zocht. Zij is méér dan een actrice en reikt verder dan een icoon. Haar intense kracht, zelfvertrouwen, female intuition, die hals en bovenal; haar blik met een intens gevaarlijke oogopslag. A true ‘designers dream’.

The Confidence
Voor deze collectie creëerde Mart Visser op ingenieuze wijze rondom het vrouwenlijf. Iedere coupe, naad en belijning dient al de vrouwelijke vormen van het lichaam te accentueren. Opvallend aspect aan deze collectie winter 2015 is het verlengen van het body-conscious silhouet; langere strakke en wijde rokken gedragen onder extreem korte jasjes en tailleurs. Het totaalbeeld maakt de outfit; Visser stelde zijn look van hoed tot suède schoen. ‘A modern classicism that is definitely chic’.

Materialen
Couture definieert luxe; handgeweven bouclé, boterzacht leer, handschoenen-suède , flinterdun versneden bont, zuiver kasjmier en dubbel zware wollen crêpe. Mat versus glans, structuur contra glad en zwaar tegenover ultralicht; de contrasten in materiaal maken de valling, veredelen de stoffen door niet zichtbare couture verwerkingen in organza en paardenhaar.

Voor de avond verwerkte Visser de mooiste kanten van vooraanstaande Franse stoffenhuizen. Gecombineerd met meters zuiver zijde ontstaat het ultieme beeld van effortless luxury.

Kleur
Het spectrum van kleuren voor winter 2015 is met een zweem van grijzen over de helderheid van de kleur heen. Diep donkerrood, oxblood en aubergine, gecombineerd met mat zwart en gunmetal-Grey. Een palet van misty-pink , oudroze en pale blue jasper. Prachtig staalblauw, indigo en petrol opgevolgd door een peloton aan zwarte tonen in mat, glans en structuur, voor het ultieme silhouet.

Met speciale dank aan:
HAAR & MAKE UP                                          ROB PEETOOM – TEAM VINCENT LANGEDIJK EN CARLA REP
CATWALK FOTOGRAFIE                            JEROEN SNIJDERS

Sidebar