Change settingsWatch the show:

A U T U M N / W I N T E R   2 0 1 3

Mart Visser vaart met zijn signatuur een eigen koers.  Binnen zijn besloten salon creëert hij een luxe couture wereld vol visuele prikkelingen, gebaseerd op zijn grafische en sculpturale stijl. Zijn hang naar de ‘Golden Years of Haute Couture’; de hoogtijdagen van de Parijse couture huizen in de jaren vijftig motiveerde Mart Visser om zijn werk terug te brengen waar het hoort;  in zijn salon. De revival van Great Chique bracht een zoektocht naar de absolute elegantie. Sophisticated luxe en stijlvolle weelde. Een vrouw die zoekt naar key pieces voor een versterking van haar eigen garderobe.

SILHOUET/
Lang getailleerde silhouetten onder wijde mantels & coats, petit robes met moulage detaillering onder wijde poncho's en omslagdoeken.  Ton sur ton werking in de meest luxueuze materialen zetten kracht bij in zijn vrouwversterkende belijning voor deze collectie.

KLEUR/
Shades of Grey & Clay in kleur op kleur, gris fume naast diep bruin, een palet aan bordeaux en oxblood tonen, en zijn geliefde nachtblauwe kleurpalet. Helderheid brengen off white, neon green, Klein-blue en bisschop-paars.

Voor de cocktail en avondcollectie zet zwart in al haar gradaties zijn silhouet kracht bij. Transparant, laag over laag of in reliëf met als finale blue, indigo & paars.

MATERIAAL/
Pure weelde; shahtoosh, cashmere double face, vicuna-alpaca, zware crêpe Marocain, en flinterdunne wol. Mart Visser verzamelde het puurste materiaal om nieuwe moulage technieken en verwerkingen toe te passen binnen zijn ateliers. Robes in boterzacht adrenaline leer, matte suèdes, meters chiffon in schuin van draad moulages en vallende zware zijdes voor het ultieme zwier effect. Coats in soft lammy, wezel,  vos, sabel en nerts als statement voor ingetogen chique.

Met speciale dank aan:
HAAR & MAKE UP                                          ROB PEETOOM

Sidebar